open-navfaktor-logo
search
Halal sajam
Kompanije iz BiH i Malezije potpisale memorandume o razumijevanju
Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group i direktor Abd Aziz Bin Abd Rahim iz malezijske kompanije Perak Halal Corporation Sdn Bhd potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim je precizirano da će u roku od 60 dana biti potpisan ugovor o početnoj investiciji od 20 miliona eura u proizvodnji piletine i jaja u pogonima Agrokomerca
26.09.2019. u 17:17
get url
text

Neposredno nakon svečanog otvaranja Sarajevo Halal Faira 2019 (SHF) potpisana su dva vrijedna ugovora između bosanskohercegovačkih i malezijskih kompanija.

Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Group i direktor Abd Aziz Bin Abd Rahim iz malezijske kompanije Perak Halal Corporation Sdn Bhd potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim je precizirano da će u roku od 60 dana biti potpisan ugovor o početnoj investiciji od 20 miliona eura u proizvodnji piletine i jaja u pogonima Agrokomerca.

Intencija je da se u narednoj fazi realizira mnogo veća investicije kojom bi se stvorili preduvjeti za uspostavljanje jedne od tehnološki vodećih kompanija u prehrambenoj industriji na principima halal-proizvodnje sa proizvodima namijenjenim tržištu BiH, regiona, EU i Istoka.

Predstavnici kompanija već su obavili početne konsultacije, a potpisanim Memorandumom o razumijevanju trasiraju put za naredne korake i obavezuju se da će krenuti u realizaciju u veoma kratkom roku, u narednih 60 dana.

Značaj ove investicije je tim veći ako se ima u vidu da je partner jedan od vodećih proizvođača u Maleziji koja je lider u halal industriji sa izuzetno tehnološki naprednim znanjima koje planira implementirati u ovu investiciju u BiH.

Drugi Memorandum o razumijevanju vrijedan pet miliona dolara potpisali su Enver Avdić, direktor bosanskohercegovačke kompanije ESOF i Kairul Azman, generalni menadžer malezijske kompanije Marybrown, lanca halal-certificiranih fast food restorana sa 138 lokacija u Maleziji, saopćeno je iz BBI banke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.