open-navfaktor-logo
search
Zapošljavaju 330 radnika
Komšić u Konjicu otvorio nove pogone japanske kompanije
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Konjicu je svečano otvorio nove proizvodne pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.
05.04.2023. u 12:34
get url
text

Japanska kompanija koja širi proizvodnju u konjičkoj fabrici bavi se proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića, a svi proizvodi izvoze se širom svijeta za potrebe automobilske industrije. Fabrika u Konjicu trenutno zapošljava 330 radnika, sa intencijom rasta i progresa u budućnosti, s obzirom na to da je u zadnjih sedam mjeseci utrostručen broj radnika, pri čemu su zaposlenje pronašli mladi sa područja ove grada Konjica, ali i šire.

FOTO: Fena

Komšić je u svom obraćanju istakao da je ovo velika stvar ne samo za lokalnu zajednicu, nego za cijelu BiH. Istakao da se ovdje radi o japanskim partnerima.

- Vjerujem da većina ljudi zna šta krasi japanske kompanije. Krasi ih preciznost i gotovo savršena organizacija posla - kazao je on.

Nada se da će ovo biti samo prvi korak, da će se dobra vijest proširiti i dalje.

- Nadam se da će i druge japanske kompanije doći u BiH, bilo u Konjic, bilo u neku drugu lokalnu zajednicu bez obzira na to u kojem se dijelu BiH nalazi - rekao je Komšić.

Komšić je nove pogone otvorio zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i direktorom kompanije Zlatkom Hadžimahovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.