open-navfaktor-logo
search
Pogođen u grudi
Komšija osumnjičen za pokušaj ubistva: Ranjavanje lovca iz Maglaja nije bio nesretan slučaj?
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici, na prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, odredio je jednomjesečni pritvor Ibrahimu Jašiću iz Maglaja, koji je u nedjelju iz lovačke puške teško ranio komšiju Hidajeta Hadžića. 
14.02.2024. u 10:15
get url
text

Kako je jutros saopćio MUP Zeničko-dobojskog kantona, nakon kompletiranja dokaza i obavještenja, osumnjičeni je u ponedjeljak predat Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pokušaj ubistva.

Podsjetimo, neposredno nakon slučaja pretpostavljalo se da se radi o nesretnom slučaju. Da li je policija u međuvremenu došla do saznanja da se ipak ne radi o tome, iz saopćenja MUP-a nije baš najjasnije. 

Kako su naveli u saopćenju, u nedjelju u 9.35 dežurna služba Policijske stanice Maglaj je obaviještena da je u mjestu Brezove Dane došlo do ranjavanja osobe iz vatrenog oružja.

- Na lice mjesta odmah po prijavi su upućeni policijski službenici, te je utvrđeno da je povrede nanesene vatrenim oružjem zadobio H. H. (1977) iz Kopica, općina Maglaj, a da ga je prilikom lova iz lovačke puške ranio J. I. (1965), također iz Kopica. Povrijeđeni H. H. je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Maglaj prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, a potom na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog zadobijenih teških povreda lijevog ramena i grudnog koša. Lice J. I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca - naveli su iz MUP-a ZDK. 

Također, u saopćenju se navodi i da su jučer pripadnici Policijske stanice Maglaj, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, u mjestu Kopice, izvršili pretres kuće, vlasništvo osumnjičenog J. I. i tom prilikom pronašli i privremeno oduzeli vatreno oružje lovački karabin, marke Crvena Zastava M 70, pet metaka i jedan pištolj, marke Crvena Zastava, za koje je J. I. posjedovao odobrenje za držanje i nošenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.