open-navfaktor-logo
search
Bijeljina
"Kraljica džeparoša": Sabaheta Džindo osuđena na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja
Sabaheta Džindo "kraljica džeparoša" osuđena je na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca.
27.11.2022. u 19:50
get url
text

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 85 eura, a Džindo je "skinula" i sa kartice još 250 eura, piše Srpskainfo.

Mjesec poslije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T. B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 595 eura. Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 2.450 eura.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije. Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gde je Džindo i nastanjena.

– Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti – izjavila je prije dve godine u banjalučkom Osnovnom sudu Sabaheta Džindo na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.