open-navfaktor-logo
search
Bilans nesreće
Majka i dvojica dječaka teško povrijeđeni u sudaru u Semizovcu
Svi povrijeđeni imaju višestruke povrede i prelome. Najteže je povrijeđen šestogodišnji dječak
14.09.2018. u 20:27
get url
text

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 19.30 sati pola kilometra od naplatnih kućica u Jošanici.

Dežurna doktorica u Općoj bolnici "Dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo kazala je da su u nesreći povrijeđeni majka i dvojica maloljetnih sinova. Svi oni zadobili su višestruke prelome i povrede i u izuzetno teškom su stanju.

- Majka je zadržana kod nas radi operativnog zahvata, stariji dječak (11) upućen je na Kliniku za ortopediju KCUS-a radi operativnog zahvata, a mlađi, koji je 2012. godište prebačen je na Kliniku za neurohirurgiju KCUS-a i on je najteže povrijeđen - kazala je doktorica za Faktor.

U MUP-u KS su nam rekli da su u nesreći učestvovala dva vozila.  Na terenu su pripadnici policije MUP-a Kantona Sarajevo koji vrše uviđaj. Kako doznajemo u BIHAMK-u, saobraćaj je i dalje obustavljen iz pravca od Sarajeva prema Podlugovima, dok je autoput A-1 prohodan iz pravca Zenica - Sarajevo.

Čitaoci su odmah nakon nesreće javili našem portalu da su vidjeli više vozila policije i Hitne pomoći sa upaljenim sirenama. Također, kazali su nam da su se stvorile velike saobraćajne gužve .

U Hitnoj pomoći KS rekli su da su njihove ekipe intervenisale te povrijeđene prevezli u Opću bolnicu "Dr. Abdulah Nakaš". Kako su kazali, povrijeđeno je više osoba i radi se o teškim povredama. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.