open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Maloljetnici uhapšeni nakon ubistva na Saraj Polju idu u popravni dom
Odlukom Općinskog suda u Sarajevu, 15-godišnjaku osumnjičenom za ubistvo i 17-godišnjaku osumnjičenom za pokušaj ubistva ukida se pritvor u kojem su proveli mjesec 
25.09.2019. u 15:37
get url
text

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku kojom se, nakon jednomjesečnog pritvora, dvojica maloljetnika koji su uhapšeni nakon ubistva i pokušaja ubistva u sarajevskom naselju Saraj Polje, upućuju u neki od odgojnih centara.

Informaciju je Faktoru potvrdila glasnogovornica Suda Amra Hodžić. 

- Privremeni smještaj u odgojnim centrima može trajati od 24. septembra do 24. oktobra ili do drugačije odluke suda - precizirala je Hodžić.

Podsjetimo, za ubistvo je osumnjičen 15-godišnjak, dok se 17-godišnji maloljetnik sumnjiči za pokušaj ubistva, preciznije E. D. (15) se tereti da je čakijom usmrtio Ronalda Osmanovića, dok je S. G. (17) osumnjičen da je sjekirom pokušao ubiti D. D., brata uhapšenog 15-godišnjaka.

Kako se nakon događaja moglo čuti, E. D. i njegovog brata D. D., koji su krenuli u džamiju, kobne večeri presreli su Osmanović i S. G. koji su na braću nasrnuli sjekirom.

Tom prilikom je D. D. napadnut sjekirom te je zadobio povrede, uslijed čega je pao na zemlju.

Pomislivši da mu je brat mrtav, 15-godišnjak je čakijom koju je nosio sa sobom zamahnuo prema Osmanoviću i prerezao mu vrat, uslijed čega je on preminuo na mjestu događaja.

Obojica maloljetnika nalazili su se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Orašje.

Sud nije precizirao u kojem od odgojnih centara će maloljetnici biti smješteni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.