open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS-a
Miljanu Vujoviću ukinuta presuda za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći
Vrhovni sud RS-a ukinuo je presudu Miljanu Vujoviću (39) iz Bileće i predmet je vraćen na ponovno suđenje.
24.01.2022. u 10:31
get url
text

On je u aprilu prošle godine prvostepeno osuđen u Okružnom sudu Banja Luka na ukupno 15 godina zatvora za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći u septembru 2016. godine.

Prema navodima optužnice, Vujović se teretio da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

Protiv članova ovog udruženja postupci su ranije pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP-a RS-a Dragan Šarenac na šest mjeseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Vujović je uhapšen tek u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu potjernice i to sa lažnim dokumentima.

U optužnici protiv njega stoji da je napravio plan da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali ga je onda izmijenio jer je saznao da oštećeni ipak neće otići na put nego ostati u Bileći.

Teretio se da je zajedno s nepoznatim muškarcem otišao u Bileću, a žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i tada je ispaljen hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu. Na putu do bolnice u Podgorici, podlegao je od zadobijenih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.