open-navfaktor-logo
search
Nema je od nedjelje
Mole se građani za pomoć: GSS utvrdio rutu kretanja nestale Nevzete Solak, ali još nije pronađena
Potraga za Nevzetom Solak, za kojom se traga otkako se u nedjelju udaljila od kuće u sarajevskom naselju Zabrđe, nastavljena je i danas.  
23.02.2022. u 16:58
get url
text

Kako je rečeno iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, čiji pripadnici četvrti dan tragaju za njom, nema napretka u potrazi.

Dosadašnjim aktivnostima na terenu utvrđeno je da se Nevzeta, nakon što je iz kuće oko 13.05 i krenula u pravcu Rajlovca, a što su zabilježile i kamere videonadzora, ušla je u autobus koji prevozi putnike na relaciji Rajlovac - Željeznička stanica u 13.40 sati.

Nakon toga GSS-u se javila sugrađanka koja je vjerodostojno tvrdila da je vidjela nestalu u autobusu, te da je izašla na Željezničkoj stanici u Sarajevu.

- Nakon toga se utvrdilo sa nekoliko nadzornih kamera da se kretala prema Zemaljskom muzeju i da je u 14.22 sati primjećena na tramvajskoj stanici prema Baščaršiji. Kao činjenicu uzimamo da poslije 20. februara nemamo zabilježenu potvrdu kretanja nestale. Svaku dojavu naših sugrađana naši pripadnici i pripadnice provjeravaju ali, nažalost bez pomaka. Mjesto zadnjeg viđenja je potvrđeno zvanično tramvajsko stajalište kod Zemaljskog muzeja prema Baščaršiji 20. februara u 14.22 sata - naveli su iz GSS-a Novi Grad.

Podsjećaju na opis nestela Nevzete Solak:

-visina oko 160 cm;

-težina oko 65 kg;

-svijetlo plava marama;

-crna duža jakna;

-crne hlače;

-crne cipele;

-crna kožna torbica sa dokumentima;

-šareni kišobran sa cvijetnim detaljima;

Iz GSS-a mole sve građane da ukoliko primjete nestalu ženu da ih obavijeste na dežurne brojeve GSS-a Novi Grad Sarajevo, OC CZ Novi Grad Sarajevo ili na broj Policije 122.

+387 33 778 980

+387 62 112 700

+387 62 672 772 (viber broj)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.