open-navfaktor-logo
search
Otac nestale djevojčice
Momak joj je prijetio pištoljem, još je nismo pronašli
Sabaheta i Sead Rastoder jučer su sarajevskoj policiji prijavili da je nestala njihova 15-godišnja Anisa Rastoder.
28.08.2018. u 13:00
get url
text

Kazali su kako je nisu vidjeli od četvrtka, da im se nije javljala. Zatražili su pomoć onih koji nešto znaju o njoj da im jave. Ali ni danas Anisa nije sa svojim roditeljima.

Njen otac Sead ispričao je kako su jučer oko 18 sati primili dojavu da se djevojčica nalazi u jednoj kući u Hrasnici. Obavijestio je policiju i s patrolom otišao na adresu.

- Kada smo tamo stigli vlasnik kuće nije dozvolio da uđemo u sprat kuće odnosno podrum. Sve je bilo zaključano i tvrdio je da tu nikoga nema. Ranije mi je rečeno da su je dva puta vidjeli kako izlazi iz te kuće zajedno sa M. Š. – priča njen otac za Hayat.ba.

M. Š. je 16-godišnjak koji je Anisi, nastavlja otac Sead, navodno momak i s kojim je u vezi. Ističe kako odranije imaju problema s njim.

- Ona nam nikada nije pričala, ali smo kasno saznali da joj je ranije često prijetio pa i pištoljem kako će je ubiti ukoliko ne bude s njim. Anisa je na kraju pod pritiskom sigurno morala pristati da ode s njim jer je u strahu šta bi joj mogao uraditi. Oni su ranije željeli da se vjere, ali smo mi bili protiv te veze. Još su mladi – priča otac nestale djevojčice.

Na pitanje kako je policija reagirala kada im je kazao za situaciju sa 16-godišnjakom i njihovom kćerkom, Sead tvrdi kako su mu kazali samo da čeka i da će mu se javiti.

- Došli smo do snimaka sa videonadzora iz nekih radnji u koje ju je vodio te večeri kada je nestala. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati – govori on.

U policiji je potvrđeno da djevojčica još nije pronađena te da intenzivno rade na tom slučaju, odnosno njenom pronalasku.

Očajni roditelji mole sve ljude koji znaju bilo šta o Anisi da ih kontaktiraju na broj telefona 061 279 015.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.