open-navfaktor-logo
search
Vlada USK
Mujo Koričić imenovan za policijskog komesara
Vlada Unsko-sanskog kantona, nakon izjašnjavanja, Koričića je jednoglasno imenovala za komesara
22.10.2018. u 16:23
get url
text

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sazvao je danas vanrednu sjednicu Vlade Unsko-sanskog kantona.

Na sjednici je, na prijedlog Jasmina Karabegovića, ministra unutrašnjih poslova Vlade USK, razmatran Prijedlog za imenovanje policijskog komesara MUP-a USK.

U skladu sa zakonskom procedurom ministar MUP-a USK dostavio je obrazložen prijedlog Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje policijskog komesara te predložio da Vlada Kantona imenuje jednog od dva najuspješnija predložena kandidata za policijskog komesara.

- Vlada Unsko-sanskog kantona, nakon izjašnjavanja, imenovala je jednoglasno za policijskog komesara prvorangiranog kandidata Muju Koričića iz Bihaća - saopćio je nakon sjednice Karabegović.

Na današnjoj sjednici Vlada Kantona imenovala je premijera Mustafu Ružnića i ministra unutrašnjih poslova Jasmina Karabegovića u Operativnu grupu za aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom na području USK.

- S obzirom na sveukupnu situaciju ova operativna grupa sastaće se sutra i imenovani policijski komesar infomisaće o stanju na terenu i predložiti mjere koje trebamo poduzeti, izjavio je Ružnić nakon sjednice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.