open-navfaktor-logo
search
Nije bilo povrijeđenih
MUP KS o eksploziji u Pofalićima: Nije ispaljena zolja, ali ne znamo šta je
MUP Kantona Sarajevo oglasio se u popodnevnim satima saopćenjem za javnost u vezi sa eksplozijom koja se rano jutros dogodila u kafiću Hookah bar Square u Kolodvorskoj ulici u naselju Pofalići. 
13.12.2022. u 15:50
get url
text

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili su uviđaj na mjestu događaja na područje Općine Novo Sarajevo, kojom prilikom je, prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka utvrđeno da se radi o aktiviranju nepoznate eksplozivne naprave koja je aktivirana na jednom ugostiteljskom objektu.

VEZANI TEKST - Snažna eksplozija u Sarajevu: Je li na kafić u Pofalićima ispaljena zolja?

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta - saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

U saopćenju dodaju da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti u vezi s ovim događajem.

- Imajući u vidu da su pojedini mediji prenijeli vijest da se radilo o upotrebi raketnog bacača "zolje", ovom prilikom naglašavamo, a shodno do sada prikupljanim saznanjima i tragovima izvršenja krivičnih djela kvalifikovanih kao izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari, da nisu tačni takvi navodi o navodnoj upotrebi "zolje" - naveli su iz MUP-a KS.

{$galerijaFotografija}

0J4A5638.JPG
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.