open-navfaktor-logo
search
Akcija Lovćen
MUP RS-a i Crne Gore rasvijetlili filmsku prevaru: Uz lažne dokumente podigla iz banke 1,3 miliona eura
U akciji kodnog naziva "Lovćen", koju su jutros realizirali pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a i Policijske uprave Trebinje u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, rasvijetljena je prevara počinjena 12. aprila 2023. godine u Crnoj Gori.
21.06.2023. u 15:12
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, nepoznata osoba je koristeći falsifikovani lični dokument podigla sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1,3 miliona eura.

Na području Banja Luke i Trebinja izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste S. K., I. A. i M. D., a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotička sredstva, oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem spomenute prevare, kao drugih krivičnih djela.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Crnogorski mediji su neposredno nakon ovog događaja, objavili da je iz filijale banke u Herceg Novom uzeta ogromna suma novca, a da policija traga za ženskom osobom koja je uspjela da na osnovu falsifikovanih dokumenata jedne klijentkinje banke podigne 1,3 miliona eura, novac je stavila u crni ruksak i išetala.

Prema pisanju lokalnih medija, flmska prevara je otkrivena 13. aprila kada je Budvanka M. O. došla da se žali banci da nije tražila da joj isplate novac koji je čuvala kod njih.

U istragu se odmah uključila policija i tužilaštvo, dok je prema pisanju lokalnih medija, pregledanjem videonadzora koji poseduje banka, snimljeno lice prevarantkinje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.