open-navfaktor-logo
search
Zvanično saopćenje
MUP ZDK o zločinu u Zavidovićima: Iz lovačke puške ubio ženu, pa sebe, motiv se utvrđuje
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona se oglasilo se saopćenjem za javnost nakon ubistva i samoubistva koje se sinoić dogodilo u Zavidovićima. 
25.09.2023. u 19:27
get url
text

Kako su naveli, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići sinoć u 21.15 sati obaviještena je da je u objektu pekare u ulici Zlatnih ljiljana došlo do upotrebe vatrenog oružja.

- Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su u objektu pekare zatekli dva beživotna tijela žene i muškarca. Lice mjesta događaja je osigurano, te je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama - naveli su.

Paralelno sa uviđajnim radnjama, dodaje se u saopćenju, poduzimane su aktivnosti na utvrđivanju identiteta stradalih, te je povrđeno da se radi o D. A., rođena 1990. godine, iz Zavidovića i H. M., rođen 1978. godine, iz Zavidovića.

- Kroz obavljene razgovore sa svjedocima te drugim mjerama i radnjama poduzetim u okviru uviđaja, preliminarno je utvrđeno da je H. M, neposredno prije upotrebe vatrenog oružja, došao u objekat pekare sa sobom noseći vatreno oružje - lovačku pušku, nakon čega je upotrijebio oružje pucajući u pravcu D. A. koja je bila za prodajnim pultom pekare, nanijevši joj tom prilikom smrtonosne povrede. Neposredno nakon toga, H. M. je u istom objektu upotrebom istog oružja sebe lišio života - naveli su iz policije.

Dodali su da su tijela stradalih, po nalogu dežurnog tužioca, prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje će u narednom periodu biti obavljena obdukcija.

- Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju motiva izvršenja ovog krivičnog djela, kao i na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je izvršeno - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.