open-navfaktor-logo
search
Detalji zločina u Doboju
Mužu sipala lijekove u limunadu da ga omami, uz pomoć ljubavnika ga strpala u gepek, pa ubila u šumi
Policija je jutros na koferenciji za medije iznijela detalje svirepog ubistva Dobojlije Saše Kulišića. On je ubijen jučer na području ovog grada. 
31.01.2024. u 11:25
get url
text

Načelnik Uprave policije Doboj Slobodan Radinković saopćio je da je Policijska stanica Doboj 1 jučer oko 11:50 sati obaviještena o ovom teškom ubistvu. Policiju je pozvala žena, za koju se kasnije ispostavilo da je kuma osumnjičene A. K. 

Žena A. K. je osumnjičena za ubistvo supruga Saše Kulišića. Kuma je pozvavši policiju navela da se iz porodične kuće u ulici Miloša Obilića, kako je saopćio Radinković, "udaljila njena kuma i kum i da su vidljivi tragovi krvi u kući na krevetu te da su maloljetna djeca ostala u kući, dvije kćerke". Radinković je potom opisao detaljno šta se dešavalo prije i poslije ubistva, kako su osumnjičeni iznajmljivali automobile i stan u toku priprema za izvršenje ubistva.

Osumnjičeni uhapšeni

- Policija je odmah preduzela radnje na pronalasku te dvije osobe a prema prvim informacijama i zatečenim stanjem na mjestu, izvršili su uviđaj misleći u prvom momentu da se radi o krivičnom djelu nasilje u porodici, a zbog tih pronađenih tragova. Obaviješten je Centar za socijalni rad u Doboju gdje su djeca zbrinuta. Negdje oko 13.50 sati Policijska stanica Doboj 2 dobila je dojavu od građana da je u mjestu Preslica, u šumi, pronađeno tijelo muškarca - objasnio je Radinković. 

Po dolasku policija je zatekla beživotno tijelo muškarca koje je bilo vezano, i ruke i noge su bile vezane, s tim da su ruke bile vezane na leđima, kažu iz dobojske policije. Ruke su bile vezane špagom i selotejp trakom. 

- Selotejp trakom bila su oblijepljena usta i oči, također. Izvršen je uviđaj i došlo se do saznanja da se radi o osobi K. S. rođenoj 1978. godine, a čiji je nestanak prijavljen ranije u 11:50 sati.

Radnici policije su na osnovu svojih ranijih informacija došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogla dovesti osoba A. K. rođena 1991. godine te osoba L. D. rođen 2005. godine. Policijski službenici su dali informaciju da raspolažu sa određenim saznanjima, da su utvrdili, da su te dvije osobe bile u nekoj emotivnoj vezi prije tog događaja. 

Negdje oko 17 - 18 sati (30. januara) policajci su na područku Doboja identifikovali ovog muškarca L. D., lišili ga slobode i priveli u službene prostorije. Također, utvrđeno je da se supruga od pokojnika nalazi na području Banje Luke gdje je uz pomoć banjalučke policije locirana i lišena slobode, privedena u prostorije PU Doboj - rekao je Radinković. 

Policija je nakon otkrivanja ovog krivičnog djela teškog ubistva pretresla i više lokacija, među kojima je stan u Banjoj Lucu i porodična kuća u Petrovu, odakle je L. D. Izvršen je i pretres četiri automobila. 

Šta se dešavalo prije i poslije ubistva

- Kriminalistička obrada i dalje traje, sobe lišene slobode će biti sprovedene kasnije u Okružno tužilaštvo Doboj.

Informacije kojima raspolažemo su takve da je vozilo koje je koristila A. K. još 27. januara dovezeno je na područje Banje Luke, a da bi dan prije krivičnog djela zajedno otišli u Banju Luku i u jednoj rent a car agenciji iznajmili jedno vozilo koje su dovezli u Doboj i istog dana su u Doboju od jedne rent a car agencije u Doboju iznajmili još jedno vozilo, s tim da je njen automobil ostao u Banjoj Luci. Također, dan prije su u Banjoj Luci iznajmili stan na dan da bi, po našim informacijama, negdje oko jedan sat u noći (30. januara) došli u porodičnu kuću u Doboju gdje su zatekli S. K. u krevetu. Zasad imamo informaciju da je određena vrsta lijekova, ne znamo još o čemu se radi pokazat će toksikološki nalaz, sipana u vodu i limunadu oštećenom, iz razloga da bi se što je moguće više onesposobio i da ne bi mogao prižati otpor. 

Januara 30. noću kada su ušli u kuću u ulici Miloša Obilića u Doboju, osoba L. D. je šakom zadala udarac oštećenom, potom su ga vezali konopcem i selotejp trakom, te su ga strpali u prtljažnik vozila koje su iznajmili u Banjoj Luci. Nakon toga je L. D. vozio prvi ono iznajmljeno vozilo u Doboju, a za njim je vozila A. K. sa vozilom iznajmljenim u Banjoj Luci. Otišli su na Preslicu, izvukli tijelo iz vozila i tom prilikom A. K. zadaje tri uboda nožem u predjelu lijevog rebrarnog luka i abdomena, usljed čega, zbog zadobijenih povreda, je navjerovatnije tada oštećeni i preminuo. 

VEZANI TEKST - Novi detalji ubistva u Doboju: Uhapšena supruga i njen ljubavnik, sutra vanredni press policije

Poslije toga su se odvezli ovim iznajmljenim vozilima. Na jednom parkingu u Doboju su ostavili vozilo iznajmljeno u Doboju, kada A. K. sa iznajmljenim peugeotom odlazi prema Banjoj Luci, a L. D. sa svojim privatnim vozilom također kreće za Banju Luku. Po dolasku u Banju Luku ujutro u šest su otišli u iznajmljeni stan, gdje je ona ostala. U toku dana su vratili iznajmljeno vozilo. Nakon toga on je svojim automobilom došao u Doboj gdje je i lišen slobode - rekao je Radinković.

Prema svemu, može se zaključiti da se radi o direktnom umišljaju, da je krivično djelo pripremano te da je na monstruozan i svirep način izvršeno krivično djelo teško ubistvo, objasnili su iz dobojske policije. 

- Zasad, što se tiče motiva, motiv je ta ljubavna veza između A. K. i L. D. Vidjet ćemo dalje u istrazi da li ima i nekog drugog motiva, koristoljublje ili nešto slično - rekao je načelnik Uprave policije Doboj Slobodan Radinković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.