open-navfaktor-logo
search
Uskoro izručenje
Na temelju potjernice Tužilaštva BiH: U Njemačkoj uhapšen osumnjičeni član narkokartela iz Bijeljine
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića  (1975) iz Bijeljine, koji je lišen slobode u Frankfurtu na temelju potjernice Tužilaštva BiH, saopćeno je iz ove državne institucije.
08.11.2022. u 16:18
get url
text

- Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narkokartela, povezan sa tzv. "škaljarskim klanom", uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU-a i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz Evropske unije, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identificiran je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inozemstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama poduzet će sve potrebne aktivnosti kako bi se u što kraćem roku organiziralo izručenje osumnjičenog u BiH, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja - naveli su iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.