open-navfaktor-logo
search
Policijski izvještaj
Najmanje 30 povrijeđenih u napadu u Njemačkoj, među njima i djeca
Oko 30 ljudi je povrijeđeno danas nakon što se automobil zabio u karnevalsku paradu u zapadnom njemačkom gradu Volkmarsen.  
24.02.2020. u 18:46
get url
text
Mjesto nesreće
Mjesto nesreće

Regionalna TV kuća Hessenschau obavijestila je javnost  da policija smatra da je vozač, identificiran kao 29-godišnji njemački državljanin, djelovao s predumišljajem, ali trenutno nije poznato ništa o njegovom motivu, javio je Reuters.

Lokalni mediji citirali su svjedoke koji kažu da je vozač ciljao djecu i da se "punim gasom" zabio u okupljene na tradicionalnoj paradi uoči kršćanskog praznika Velikog posta.

Na pitanje koliko je osoba povrijeđeno, policijski glasnogovornik u regionalnom centru Kassel rekao je da smatra da ih "ima oko 30".  List Bild navodi da je trećina teško povrijeđena.

Policija je na Twitteru saopćila da je nekoliko osoba teško povrijeđene, a među njima ima i djece.

Policija je otkazala sve karnevalske parade u njemačkoj državi Hesse, gdje se Volkmarsen nalazi, kao mjeru predostrožnosti, ali navodi da nisu upoznati s bilo kojim drugim prijetnjama po sigurnost građana u ostalim dijelovima Njemačke.

Do incidenta je došlo manje od sedmicu dana nakon što je napadač, u jednom od najgorih rasističkih napada u Njemačkoj od Drugog svjetskog rata, ubio devet osoba, a zatim svoju majku i sebe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.