open-navfaktor-logo
search
Naređena obdukcija
Nakon pronalaska tijela u Hadžićima, policija potvrdila da se radi o Šefiku Dupovcu
Nakon što je jučer, ispod kamenoloma u mjestu Dupovci, područje općine Hadžići, pronađeno tijelo nepoznate osobe, iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je i zvanično da se radi o Šefiku Dupovcu iz Hadžića, čiji nestanak je prijavljen 20. januara.
16.02.2023. u 10:22
get url
text

VEZANI TEKST - U Hadžićima pronađeno tijelo muškarca, nisu uočeni tragovi nasilja

Kako je potvrđeno iz policije, nepomično tijelo uz korito rijeke Zujevine u prijepodnevnim satima pronašao je građanin, koji je o tome obavijestio PU Hadžići.

Na mjsto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čiji ljekar je konstatovao smrt, te je utvrđeno da na tijelu nema tragova nasilja. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu "Bare", gdje će biti obavljena obdukcija - kazali su iz policije.

Naveli su da je član porodice identifikovao preminulog.

- Utvrđeno da je riječ o Š. D., čiji nestanak je prijavljen 20. januara 2023.godine. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja - naveli su iz MUP-a KS.

Šefik Dupovac (1966), inače gluhonijema osoba, zadnji put je viđen živ 20. januara oko 12 sati, kada se udaljio od kuće u trenerci, dukserici i papučama.

Za njim je isti dan pokrenuta potraga, a pripadnici Gorske službe spašavanja, policija i građani u nekoliko navrata su na širem području mjesta nestanka organizirali potragu, koja, nažalost, nije dala rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.