open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Naloženo novo vještačenje povreda žrtve koju je napao Slobodan Marković
Vrhovni sud RS je u maju ove godine ukinuo presudu Markoviću kojom ga je Okružni sud Banja Luka osudio na pet godina zatvora, te predmet vratio na novo suđenje
17.10.2018. u 17:11
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci naložio je danas da se obavi novo medicinsko vještačenje povreda koje je Banjalučanka Biljana Keserović zadobila kada ju je pokušao ubiti sugrađanin Slobodan Marković.

Predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić kazala je na današnjem ročištu da će sud donijeti odluku ko će uraditi vještačenje, a tek po dobijanju nalaza i kompletiranja cjelokupne medicinske dokumentacije, biće nastavljen proces.

Vrhovni sud RS je u maju ove godine ukinuo presudu Markoviću kojom ga je Okružni sud Banja Luka osudio na pet godina zatvora, te predmet vratio na novo suđenje. Marković je bivši direktor Agencije za mala i srednja preduzeća iz Banje Luke.

Optužnica ga je teretila da je 5. decembra 2016. u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića u Banjoj Luci pod točak žrtvinog automobila postavio drvenu cjepanicu i tako je onemogućio da se isparkira.

Kada je ona izašla iz vozila, optuženi joj je prišao i udario je po glavi drvenom palicom oblijepljenom selotejp trakom, a kada je pala, nastavio je da je udara, te joj u jednom trenutku stao nogom za vrat. Kasnije je tvrdio da se ničega ne sjeća, a sudski vještaci su objasnili da je "amneziju dobio iz straha od kazne". Tokom ranijeg suđenja niko se nije mogao konkretno izjasniti o motivu ovog djela.

Branilac optuženog Miljkan Pucar smatra da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva i da Keserović nije zadobila povrede kakve je tužilaštvo navelo. Tužilac Sanja Tadić Stojisavljević je podvukla da oni ostaju kod spomenute kvalifikacije djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.