open-navfaktor-logo
search
Australija
Nestala iz kampa: Četverogodišnja djevojčica pronađena živa u zaključanoj kući nakon 18 dana
Policija u zapadnoj Australiji u srijedu nešto iza ponoći razvalila je vrata zaključane kuće u gradiću Carnarvonu, te okončala opsežnu 18-dnevnu potragu za nestalom četverogodišnjom djevojčicom.
03.11.2021. u 10:13
get url
text

Policija je snimila video u trenutku kada je policajac pokupio dijete i upitao je kako se zove. Djevojčica je odgovorila "Zovem se Cleo", naveli su iz policije,

Spašavanje Cleo Smith uslijedilo je više od dvije sedmice nakon što je nestala iz porodičnog šatora u udaljenom kampu u Quobba Blowholesu, popularnom turističkom mjestu na obali, oko 950 kilometara sjeverno od Pertha.

Njen nestanak pokrenuo je opsežnu policijsku potragu koja je u početku pokrivala nekoliko kvadratnih kilometara oko tog mjesta, a kasnije se proširila na cijelu državu, piše CNN.

U srijedu je iz policije saopćeno da su pronađeni dokazi koji su doveli do te specifične kuće, nedaleko od porodične rezidencije u kojoj su njeni izbezumljeni roditelji proveli sedmice čekajući novosti o policijskoj istrazi.

- Tražili smo iglu u plastu sijena i pronašli smo je - rekao je zamjenik policijskog komesara Col Blanch za radio 6PR.

Policajci su ušli u zaključanu kuću i zatekli Cleo samu u jednoj od soba, dodao je Blanch.

- Kada je rekla "Zovem se Cleo", mislim da u kući nije bilo onih koji nisu plakali. Vidio sam iskusne detektive kako otvoreno plaču od olakšanja. Bez riječi sam, što je vrlo rijetko... To je nešto čemu smo se svi u srcu nadali i ostvarilo se - kazao je.

Cleina majka, Ellie Smith, koja je u suzama molila za pomoć u pronalaženju djeteta, na Instagramu je objavila: "Naša porodica je ponovo cijela".

Tridesetšestogodišnji mještanin, koji nije povezan sa porodicom, nalazi se u pritvoru, rekao je policijski komesar WA Chris Dawson za ABC Radio Perth.

- On nije bio u kući u vrijeme racije, a trenutno se nalazi na ispitivanju - kazao je Blanch.

Iz policije su naveli da ne sumnjaju da je neko drugi umješan u nestanak djevojčice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.