open-navfaktor-logo
search
Potraga u toku
Nestale dvije tinejdžerke iz Bihaća, navodno viđene u autobusu za Sarajevo
Tinejdžerke Ema Tevšić i Sajra Veladžić iz Bihaća nestale su 4. decembra, a nestanak je prijavila porodica nakon što nisu došle kući iz škole.
06.12.2020. u 11:38
get url
text

Kako je za Faktor kazao Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, riječ je o petnaestogodišnjim djevojčicama čiji nestanak su prijavile majke u petak oko 18.30.

- Ujutro su otišle od kuće prema školi, kada nisu došle kući, utvrđeno je da nisu bile na nastavi te je prijavljen nestanak. Prema informacijama koje mi imamo do sada, one su najvjerovatnije toga dana u jutarnjim satima otišle iz pravca Bihaća prema Sarajevu i od tada nemamo nikakvih dodatnih informacija gdje se one nalaze – kazao je Šiljdedić.

S obzirom na to da se u javnosti pojavila informacija da su djevojke oteli migranti, Šiljdedić je kazao da policija takve podatke nema.

- Da li su one u kontaktima sa nekim od migranata, da li je to neka kombinacija da se tamo nađu, to bi mogle znati njihove kolege, roditelji i oni koji su sa njima bili u kontaktu. Mi i ove navode provjeravamo, ali da se radi o otmici ili nešto slično, to se u ovom trenutku ne može potvrditi iz razloga što su nam i vozači potvrdili da su tog dana dvije djevojke koje odgovaraju opisu putovale na relaciji Bihać-Sarajevo, ali da u tom momentu nije bilo osoba afroazijskog porijekla, tako da se ne može govoriti da je to neka otmica, prisila. Šta je u pozadini svega toga, nadam se da ćemo otkriti kada ih pronađemo – zaključio je Šiljdedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.