open-navfaktor-logo
search
Širok raspon zanimanja
Njemački div u 2024. godini zapošljava čak 13.000 radnika, svi se mogu prijaviti
Grupa Lufthansa planira 2024. godine zaposliti oko 13.000 novih zaposlenika za širok raspon zanimanja. Posebno su tražene nove kolege za kokpit i kabinu, tehničari i novi radnici u IT-u.
18.01.2024. u 11:28
get url
text

No radna mjesta oglašavaju se i u drugim područjima, poput zemaljskog osoblja u centralama Lufthanse u Frankfurtu i Minhenu, piše biznisinfo.ba.

Planirano je zaposliti više od 3.500 ljudi u kabini i oko 1.000 u kokpitu. Osim toga, oko 2.000 tehničara, otprilike 800 pripravnika i približno 900 IT stručnjaka pridružit će se Lufthansa grupi.

Dr. Michael Niggemann, član Izvršnog odbora Deutsche Lufthansa AG odgovoran za ljudske resurse i infrastrukturu, rekao je da u industriji kao što je ova, uspjeh stoji i pada s onima koji daju sve od sebe svaki dan kako bi inspirirali kupce.

- Stoga se nastavljamo fokusirati na privlačenje novih zaposlenika i atraktivnosti poslodavca. Uostalom, naše kolege u zraku i na zemlji su ti koji su tu za naše putnike svaki dan i predstavljaju našu kompaniju - kazao je Niggemann.

Oglasi za slobodna radna mjesta i druge prilike za karijeru dostupni su na internetskoj stranici kompanije www.lufthansagroup.careers.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.