open-navfaktor-logo
search
Blagaj
Novalić: U ovim teškim vremenima posebnu podršku dajemo domaćim proizvođačima
Na svečanom otvaranju Dana mediteranskog voća u Blagaju prisutnima se obratio predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić poručivši kako Vlada ovome projektu daje izuzetnu podršku.
19.05.2022. u 15:09
get url
text

- Blagaj je vjerovatno dobio ime po ovom blagu kojega danas izlažemo. Ovo podneblje poznato je po uzgoju mediteranskog voća, a posebno po trešnji i vrijednim ljudima. Od izuzetnog značaja za sve naše građane je ulaganje i podrška domaćoj proizvodnji, posebno proizvodnji hrane – istaknuo je premijer Novalić.

Naglasio je da se Vlada opredijelila dati podršku domaćim proizvođačima, pa tako i ovome događaju, a posebno, kako navodi, u ovim izuzetno teškim vremenima.

Dan mediteranskog voća manifestacija je koja se održava u okviru projekta "Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini", a s ciljem promocije novog brenda "Hercegovačka trešnja".

Cilj je na ovaj način promovirati domaće mediteransko voće i novi brend te ukazati na razvojne potencijale koji omogućavaju uzgoj mediteranskog voća u Hercegovini, a upravo na primjeru uzgoja trešnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.