open-navfaktor-logo
search
Njemački mediji
Novi detalji milionske pljačke: Robert S. je motao oko prsta Bosanku Miki, je li je namamio u ljubavnu zamku?
Mirnesa S. (42) porijeklom iz Bosne i Hercegovine je zajedno sa svojim dečkom Robertom S. (29) ukrala 1,25 miliona eura od njemačke firme u kojoj je bila zaposlena. Kako pišu njemački mediji, Mirnesa S. na kraju se predala policiji, dok je njen dečko u bijegu.
25.06.2023. u 17:21
get url
text

VEZANI TEKST - Novi detalji u slučaju Bosanke Mirnese: Njemačko tužilaštvo podiglo optužnicu, gdje je sakrila 1,25 miliona eura

Njemački mediji pišu kako je Mirnesa S. odustala od bijega, te kako ju je Robert motao oko prsta.

Prema riječima državnog odvjetnika, Mirnesa S. (42) i Robert S. (29) planirali su veliku pljačku i ukrali 1,25 miliona eura iz firme za prijevoz novca Prosegur. Mirnesa je sada u zatvoru, dok je Robert u bijegu.

Mirnesi i jednom od Robertovih saučesnika, za kojeg se tvrdi da je organizirao njihov bijeg, ubrzo se u Stuttgartu sudi zbog zajedničke krađe. Glasnogovornik suda njemačkim medijima nije mogao dati tačan početak saslušanja.

Njemački mediji navode kako je Mirnesa S. upoznala Roberta S. u kafiću u Stuttgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u Proseguru i da je u nabildanom šarmeru vidjela svoju šansu. Dogovorili su sastanak.

Sastanku Roberta S. i Mirnese S. prisustvovao je i Robertov prijatelj Marko I. (45). Muškarci su brzo prionuli na posao i pitali Mirnesu može li se od Prosegura ukrasti novac, što je ona odbila.

No, Robert S. nije odustajao: laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi.

Robert je, prema optužnici, u roku od dvije sedmice uspio uvjeriti Mirnesu na zločin, pišu njemački mediji.

Dana 14. oktobra 2022. godine 42-godišnjakinja je otišla na posao i oko 15 sati u neopaženom trenutku u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 eura. Kasnije je napustila prostorije.

VEZANI TEKST - Bosanka Miki u Stuttgartu usred dana ukrala milion eura i nestala, ponuđena i nagrada za informacije o njoj

Vani je Mirnesu čekao Robert S. u Mercedesu. Tada počinje njihov filmski bijeg. Kako navode njemački mediji, riješili su se Mirnesinog mobitela i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 eura, a ostatak plijena je zadržao. Tokom sljedećih nakon nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio sretan zbog milionske pljačke. No, novi zajednički život bez finansijskih briga koji je obećao Robert S. Mirnesi brzo se za plavušu pretvorio u pakao. Prema informacijama iz odvjetničkih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje. Robert S. više nije želio imati ništa s njom. Kad se požalila na to, zaprijetio joj je.

Na kraju se Mirnesa S. uplašila, te je pobjegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog advokata stupila u kontakt s njemačkim vlastima i najavila da se želi predati. Njemački mediji podsjećaju kako je Mirnesa S. 23. januara sletjela na aerodrom Stuttgart, gdje je uhapšena. Dok je Mirnesa u zatvoru, pretpostavlja se kako Robert S. sada sav plijen troši sam.

Mirnesin advokat odbio je komentirati detalje postupka prije početka suđenja, objavio je Fenix magazin. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.