open-navfaktor-logo
search
Ima i akreditaciju
Novozelandska premijerka na samit u UN-u došla s tromjesečnom bebom
Kamo sreće da sam mogao snimiti izraz iznenađenosti na licima članova japanske delegacije koji su ušli u prostoriju u kojoj smo presvlačili bebu, bio bi to odličan poklon za 21. rođendan, napisao je premijerkin suprug
25.09.2018. u 09:09
get url
text

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardem privukla je veliku pažnju javnosti pojavljivanjem na svečanom skupu u njujorškom sjedištu Ujedinjenih nacija u društvu tromjesečne bebe Neve Te Aroha.

Uoči današnjeg početka redovnog 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku je sinoć održan Samit mira posvećen Nelsonu Mandeli, bivšem južnoafričkom lideru koji je rođen prije sto godina. Najviše pažnje na skupu privukla je šefica novozelandske vlade Ardem koja je u naručju držala tromjesečnu kćerku.

List "Herald" prenosi kako je suprug novozelandske premijerke Clarke Gayford, koji je također bio na skupu, na Twitteru objavio i akreditaciju s kojom je tromjesečna beba prisustvovala samitu u UN-u. Akreditacija je bila naslovljena "Prva beba Novog Zelanda".

- Kamo sreće da sam mogao snimiti izraz iznenađenosti na licima članova japanske delegacije koji su ušli u prostoriju u kojoj smo presvlačili bebu, bio bi to odličan poklon za 21. rođendan - napisao je Gayford.

Premijerka Ardem bi 27. septembra trebala obratiti Generalnoj skupštini UN-a, a ne bi bilo iznenađenje da se ponovo pojavi u društvu prve bebe Novog Zelanda".

Nakon bivše premijerka Pakistana Benazir Buto, Arden je druga šefica vlade koja se porodila tokom mandata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.