open-navfaktor-logo
search
Grčki avioprijevoznik
Od 2. oktobra direktna aviolinija između Sarajeva i Skoplja
Od 2. oktobra grčki avioprijevoznik Aegean i član Star Alliancea uspostavit će direktnu liniju od Međunarodnog aerodroma Skoplje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
27.07.2023. u 17:19
get url
text

Aegean će početi sa letovima između dva glavna grada od 2. oktobra ove godine, sa tri sedmične frekvencije i to svakog ponedjeljka, srijede i petka.

- Oduševljeni smo što možemo najaviti i čestitati Aegeanu na njihovoj odluci da pokrenu let iz Skoplja do Sarajeva, od oktobra ove godine te da osigura odličnu regionalnu povezanost, od Atine jugu, preko Skoplja, do Sarajeva na sjeveru Balkana. Ova zračna veza istovremeno označava značajnu prekretnicu u našoj posvećenosti kao operatera aerodroma poboljšanje mogućnosti putovanja avionom za naše cijenjene putnike - izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Makedonija.

Letovi iz sa aerodroma Skoplje će biti u 19:00 sati, sa vremenom dolaska na aerodrom Sarajevo u 20:10, dok će vrijeme polaska sa sarajevskog aerodroma je u 20:50, a vrijeme dolaska na aerodrom u Skoplju u 21:50 sati.

Rezervacija avio karata dostupna je na web stranici Aegeana https://en.aegeanair.com/.

- Ova ruta označava i naš povratak u BiH nakon izazova koje nam je postavila pandemija koronavirusa i ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo se ponovo povezati s našim cijenjenim putnicima u ovoj regiji. Od oktobra će putnici iz Skoplja imati pojačanu mogućnost povezivanja preko atinskog čvorišta do odredišta širom Grčke, Evrope i Bliskog istoka. Ovaj razvoj nudi mogućnosti za putnike da istraže i iskuse različite destinacije uz udobnost i pouzdanost po visokim standardima po kojima je Aegean poznat - izjavio je Roland Jaggi, šef Komercijalni službenik grčkog avioprijevoznika.

- Sretni smo što će Sarajevo nakon trinaest godina ponovo biti povezano sa glavnim gradom Sjeverne Makedonije – Skopljem. Posebno nas raduje činjenica da je pokretanje ove rute rezultat zajedničke i veoma uspješne saradnje dva aerodroma. Vjerujemo da će ova linija imati dobre performanse i radujemo se prvom letu Aegeana na relaciji Skoplje – Sarajevo - rekao je Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Zvaničnici sa makedonskog aerodroma kažu da je dodavanje ove nove rute još jedan doprinos zračnom saobraćaju, posebno za prvu polovinu 2023.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.