open-navfaktor-logo
search
Zbog širenja kovida
Od kada se ne može ući u Tursku bez negativnog PCR testa
Zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa u mnogim zemljama, putnicima iz inostranstva bit će potreban negativan PCR test prilikom ulaska u Tursku.
25.12.2020. u 18:51
get url
text

Svi putnici koji dolaze avionom od ponoći 27. decembra 2020. prilikom ulaska u Tursku trebat će negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Putnici koji ne budu imali negativan PCR test bit će u karantinu na adresi koju su prijavili (dom, hotel itd.). Oni koji ne budu prijavili adresu u Turskoj, bit će u karantinu na mjestima koje odredi Ministarstvo zdravstva.

Putnici će na sedmi dan karantina biti testirani. Karantin će biti ukinut za one koji dobiju negativne rezultate. Putnici s pozitivnim rezultatima će biti tretirani u skladu s uputama Ministarstva zdravstva.

Mjere ostaju na snazi do 1. marta 2021.

Informaciju o obaveznom negativnom PCR testu potvrdio je i direktor nacionalne aviokompanije Turkish Airlines (THY) Bilal Eksi.

- U okviru borbe protiv COVID-19, na zahtjev Ministarstva zdravstva, od 28. decembra, svim putnicma koji avionom dolaze u Tursku, bit će potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije ukrcavanja - napisao je Eksi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.