open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Odala ih iznajmljena "škoda": Sarajlije uhapšene zbog provala u Novom Travniku
Policija Srednjobosanskog kantona rasvijetlila je dvije provalne krađe u stanove u Novom Travniku i uhapsila dvojicu Sarajlija koji se sumnjiče da su počinioci.
26.06.2020. u 11:21
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK, policiji u ovom gradu u ranijem periodu je prihjavljeno da su nepoznate osobe oštetile brave na ulaznim vratima stanova iz kojih su ukrale novac i zlatni nakit, pričinivši vlasnicima veću materijalnu štetu.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Novi Travnik i Policijske uprave Travnik došli su do saznanja da osumnjičeni koriste vozilo "škoda fabia", vlasništvo agencije za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva. U nastavku aktivnosti, utvrđeno je da vozilo koriste A. E. (1971) i A. S. (1972), obojica iz Sarajeva. Priikom pregleda vozila pronađena su sredstva pogodna za provaljivanje brava na ulaznim vratima stambenih objekata - navodi se u policijskom saopćenju.

Predmeti oduzeti od osumnjičenih    FOTO: MUP SBK

Radi se o podesnim ključevima koji se koriste uz upotrebu odgovarajućih aluminijskih folija, koji omogućavaju brzo provaljivanje brava na ulaznim vratima.

FOTO: MUP SBK

Policija je u saradnji sa drugim policijskim agencijama, utvrdila da se radi o osobama koje se sumnjiče za veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH, kao i Republike Srpske.

- U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji na dokumentovanju i dokazivanju počinjenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.