open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Određen pritvor Daliboru K. iz Laktaša koji je pokušao oteti djevojčicu kod mostarske škole
Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor Daliboru K. (50) iz Laktaša u trajanju od najduže mjesec dana, zbog sumnje da je pokušao oteti dijete u blizini Osnovne škole "Vrapčići" u Mostaru. 
15.09.2023. u 16:16
get url
text
Tužilaštvo HNK
Tužilaštvo HNK

VEZANI TEKST - Predložen pritvor za muškarca iz Laktaša zbog pokušaja otmice djeteta u blizini škole kod Mostara

Pritvor je predložilo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Pokušaj otmice se desio 12. septembra oko 18 sati. 

- Tužitelaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Daliboru K. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom - saopćili su danas iz Tužilaštva HNK.

Iz MUP-a HNK je ranije saopćeno da im se obratila H.H. (1951.) i prijavila da je nepoznata muška osoba s kombijem, bez registarskih oznaka, u Vrapčićima nudila čokoladicu njenoj maloljetnoj unuci N.Đ. (2014.) i mamila je da uđe u kombi. Odmah po prijavi na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle vozilo kojim je upravljao K.D.(1973.) iz Laktaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.