open-navfaktor-logo
search
Pucnjava u školi
Oglasilo se Tužilaštvo TK: Istragu vode dva tužioca, dječak ispalio više hitaca, zadržan u PS Lukavac
Tužilaštvo TK oglasilo se povodom pucnjave u kojoj je jutros hicem iz pištolja povrijeđen nastavnik Osnovne škole Lukavac Grad. Zbog ovog događaja priveden je bivši učenik škole , koji ima nepunih 14 godina.
14.06.2023. u 12:30
get url
text

- Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac Grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen, bit će predmet vještačenja.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete. 

Admir Arnautović FOTO: Armin Durgut/Pixsell

Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Poduzimaju se  potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj - saopćio je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.