open-navfaktor-logo
search
Policijski inspektor
Okrutno ubistvo Amre Kahrimanović: Tužilaštvo TK zatražilo produženje pritvora za Elvisa Ćustendila
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zatražilo je produženje pritvora za policijskog inspektora Elvisa Ćustendila, koji je 7. februara u Tržnom centru "Sjenjak" u Tuzli, hicima iz službenog pištolja ubio Amru Kahrimanović, suvlasnicu kafića "Sydney".
05.03.2024. u 10:03
get url
text

- Upućen je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca - potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, Ćustendil je kobne noći bio gost u kafiću "Sydney", duže vrijeme je konzumirao alkohol i bio je u vidno pijanom stanju. Amra Kahrimanović došla je oko 21 sat i od osoblja zatražila da zatvore lokal te je nakon toga izašla iz svog ugostiteljskog objekta. Ćustendil je naglo ustao, krenuo za njom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u leđa nesretne žene, koja je pala, a nakon toga u nju je ispalio još 15 hitaca u razne dijelove tijela i usmrtio je na mjestu događaja.

Policijski inspektor je zaposlen u Operativnom centru MUP-a TK, a u vrijeme počinjenja ubistva bio je na godišnjem odmoru. Ipak, sa sobom je nosio službeni pištolj "glock" iako je bio obavezan da ga odloži u MUP-u za vrijeme dok je na odmoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.