open-navfaktor-logo
search
U petak navečer
Općina Livno: Dvojica Tešnjaka vozilima udarili divlje konje u razmaku od samo sat vremena
U livanjskim naseljima Zagoričani i Potočani koja se nalaze na dionici puta Livno – Tomislavgrad - Kupres, u petak su se dogodile dvije saobraćajne nezgode u kojima je nastala veća materijalna šteta na motornim vozilima. 
11.02.2023. u 13:29
get url
text
Divlji konji, Livno

Prema informacijama MUP-a Hercegbosanskog kantona, u razmaku od sat vremena, u petak navečer od 20 do 21 sat, dva motorna vozila marke "mercedes" i "touran", čiji su vozači s područja Tešnja, ispod naselja Potočani i Zagoričani imali su kontakt s konjima koji žive na obližnjem području.

U obje nezgode nastupila je materijalna šteta na vozilima, dok su vozači i njihovi suputnici prošli bez ozbiljnih ozljeda. Konji uglavnom u ovakvim situacijama zadobiju ozljede od kojih odmah ili naknadno ugibaju, naveli su iz MUP-a.

Konji, kojih na ovom dijelu ima više od hiljadu, u manjim skupinama silaze s njihovog ukupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava i dalje prema obližnjim livanjskim naseljima, odnosno na samu prometnicu u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Prema podacima MUP-a Hercegbosanskog kantona u posljednjih osam godina dogodilo se 85 saobraćajnih nezgoda u kojima su sudionici bili vozila i konji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.