open-navfaktor-logo
search
Dogodilo se na Floridi
Opekla je piletina: Djevojčica dobila 800.000 dolara odštete od McDonald'sa
Sud na Floridi odlučio je da kompanija McDonalds mora jednoj osmogodišnjoj djevojčici platiti odštetu od 800.000 dolara, zbog toga što je dobila teške opekotine kada joj je "Chicken McNugget" kupljen u njihovom restoranu pao na nogu.
21.07.2023. u 08:14
get url
text

Vruća piletina napravila je 2019. godine opekotine tada četvorogodišnjoj Oliviji Caraballo, kada je otvorila svoj Happy Meal u automobilu u Tamarcu, u blizini Fort Lauderdalea, prenio je BBC.

Njena je porodica tražila 15 miliona dolara odštete, a sud je u maju utvrdio da su McDonalds i njihova franšiza u tom mjestu odgovorni za djevojčicinu povredu.

Pravni tim porodice odluku je nazvao značajnom.

- Sretna sam što su poslušali Olivijin glas i što je porota mogla donijeti pravičnu presudu - rekla je majka djevojčice Philana Holmes.

Ona je na suđenju rekla porotnicima da njena kćerka ima ožiljak od opekotine i da ga želi ukloniti.

Porodični advokati na sudu su pokazali fotografije opekotine i telefonom snimljeno vrištanje djevojčice nakon što je povrijeđena.

Zastupnici McDonalds na sudu su predložili da djevočica dobije odštetu od 156.000 dolara jer, kako su tvrdili, bolove je trpjela samo tri sedmice, koliko je bilo potrebno da rana zaraste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.