open-navfaktor-logo
search
Intervencije policije
Opsovao majku predsjedniku biračkog odbora, pa policajcu prijetio puškom
Osim tri incidenta koja su zabilježena do 15 sati, od tada do zatvaranja biračkih mjesta policijski službenici postupili su po dvije prijave u Rogatici i Doboju
07.10.2018. u 19:50
get url
text

Proces glasanja na 2.098 biračkih mjesta u RS-u protekao je bez ugrožavanja bezbjednosne situacije i većih narušavanja javnog reda i mira, saopćeno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Osim tri incidenta koja su zabilježena do 15 sati, od tada do zatvaranja biračkih mjesta policijski službenici postupili su po dvije prijave u Rogatici i Doboju.

- Prijavljeno je da je osoba S. M. narušila javni red i mir na biračkom mjestu u Rogatici na način da je opsovala majku predsjedniku biračkog odbora i policijskom službeniku. Istom je uručen prekršajni nalog zbog činjenja prekršaja iz člana 8. i 24. Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je lice S. M. izvršilo krivično djelo napad na ovlšateno službeno lice ozbiljnom prijetnjom da će napasti policijskog službenika automatskom puškom. Lice je u 18.10 sati lišeno slobode, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela - navodi se u saopćenju iz MUP-a RS-a.

Policiji je prijavljeno i da je u 17.50 sati policijskim službenicima PU Doboj obratio predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu Čaršija, i izvijestio da se u prostorijama biračkog mjesta nalazi lice inicijala M. D. koje narušava javni red i mir vikom.

- Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 izašli su na lice mjesta i navedenom licu izdali prekršajni nalog. Biračko mjesto nije zatvarano iz razloga što je M. D. po naređenju policijskih službenika napustio prostorije biračkog mjesta - stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.