open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
OSA otkrila ko je upućivao lažne dojave o bombama, MUP KS ga uhapsio
Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su danas i uhapsili osobu koja se dovodi u vezu da je uputila lažnu dojavu o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu u Sarajevu.
16.06.2022. u 16:17
get url
text

- Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je jutros u 9.27h zaprimio telefonsku dojavu da su u zgradama Općinskog suda u Sarajevu i Suda Bosne i Hercegovine postavljene eksplozivne naprave. S tim u vezi izvršena je evakuacija navedenih pravosudnih institucija, kao i KDZ pregledi u saradnji sa drugim agencijama, kojim je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama. Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog Izazivanja opće opasnosti, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode lice osumnjičeno za izvršenje ovog krivičnog djela.
Radi se o A. K. 1994. godište iz Sarajeva. Osumnjičeni se trenutno nalazi na kriminialističkoj obradi u policiji - rekao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

On je dodao da se Uprava policije MUP-a KS izražava zahvalnost Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BIH na brzoj i efikasnoj saradnji koja je doprinijela rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.