open-navfaktor-logo
search
Obilježena godišnjica
Osam godina od smrti Dženana Memića: "Čitav život maštate, sanjate, i odjednom vam prekinu snove..."
Na današnji dan 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži mladić Dženan Memić zadobio je povrede od kojih je sedam dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
08.02.2024. u 16:52
get url
text

Tim povodom danas je u Velikoj aleji održan skup.

Kod "Ranjenog kamena" okupila se Dženanova porodica, te brojni građani koji su položili cvijeće.

Otac mladića Muriz Memić kazao je kako je teško bilo šta reći.

- Baš je bio fin i sunčan dan. U ovom periodu oko tri sata zajedno smo bili ja i Dženan, ima i njegova fotografija, tad nastala. Ali evo ovi građani sve govore. Zajedno su s nama svih osam godina. I ovo okupljanje pokazuje da nećemo nikada stati i odustati, nećemo izdati Dženana ni drugu djecu. U svojoj tuzi i bolu tu je došao i Amir Pendek, ljudi ne misle odustati, mi ćemo ići dalje sigurno. Slobodno možemo reći da je jedna porodica razotkrila sistem, ogolila državini kriminal u državi, pravosuđu, u MUP-ovima, kod sudskih vještaka, doktora, mi smo to sve dokazali - naveo je Memić.

{$galerijaFotografija}

Kazao je da imaju dobivenih pet sudskih presuda.

- Sa nestrpljenjem očekujemo zadnju presudu, da će i ona biti potvrđena, čime se otvaraju velika vrata za istragu za ubistvo. Nisam se umorio i neće se desiti da odustanem, sve dok me zdravlje služi, ja ne mogu izdati Dženana i građane. Ovu državu neće uništiti oni što je uništavaju, nego oni što šute - istakao je Memić.

Dženanova sestra, Arijana Memić, naglasila je kako su godišnjice bolne i teške, jer tog dana naviru sjećanja više nego ikada.

- Dan kada je Dženan napadnut, svi ti datumi bude bolnu ranu. Osam godina je prošlo, a mi i danas se prisjećamo tog dana i živimo ga baš kao da je to danas bilo. Sjećam se svakog trenutka koji se desio tog dana, posljednjeg susreta sa njim. Čitav život maštate, sanjate, i odjednom vam prekinu te snove, ali zahvaljujući porodici i prijateljima ovo mjesto nije samo mjesto velike gorčine, nego i sjećanja i uspomena na jednu naglo prekinutu mladost. Nadam se da ćemo iduće godine, kada se ovdje okupimo, imati iza rešetaka sve one koji su sve ovo prouzrokovali - kazala je Arijana Memić.

IMG_20240208_151713.jpg
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.