open-navfaktor-logo
search
Statistika
Počinje anketa Godišnje istraživanje farmi 2019.
Anketa  će biti provedena na teritoriji cijele BiH od 1. do 15. decembra na uzorku od 10.562 slučajno odabrana domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine
29.11.2019. u 10:19
get url
text

Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) i u 2019. godini provode anketu Godišnje istraživanje farmi 2019. (GIF).

Anketa  će biti provedena na teritoriji cijele BiH od 1. do 15. decembra na uzorku od 10.562 slučajno odabrana domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od toga u Federaciji BiH na uzorku od 4.879 domaćinstava.

Podaci dobijeni u ovom istraživanju uporedivi su na međunarodnom nivou jer je anketa pripremljena u skladu sa preporukama i regulativama EU-a, rečeno je Feni u Federalnom zavodu za statistiku.

Anketiranje uzorkom izabranih domaćinstava izvršiti će akreditirani anketari. Anketom se prikupljaju podaci o poljoprivrednoj proizvodnji (biljna i stočna proizvodnja), radnoj snazi na gazdinstvu i cijenama zemljišta i rente.

Prikupljeni podaci su povjerljivi i oni će, u skladu sa odredbama člana 37. Zakona o statistici Federacije BiH, kako se navodi, biti korišteni isključivo u statističke svrhe. Također, podaci dobijeni anketom prezentirat će se isključivo u agregiranom, odnosno zbirnom obliku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.