open-navfaktor-logo
search
Tender u toku
Pogledajte kako će izgledati posljednja dionica Koridora Vc na sjeveru BiH
Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine je polovinom aprila ove godine objavilo međunarodni tender za izgradnju posljednje dionice autoceste na sjevernom dijelu Koridoru Vc.
16.05.2023. u 14:44
get url
text

Radi se o dionici Ozimice – Poprikuše ukupne dužine 12 kilometara, čija procijenjena vrijednost nabavke radova iznosi 300 miliona eura, dok je predviđeni rok izgradnje 24 mjeseca.

Raspisivanjem ovog tendera i početkom gradnje dionice Ozimice – Poprikuše, od Maglaja do Žepča, zaokružena će biti  izgradnja autoceste na sjeveru Koridora Vc.

VEZANI TEKST - Cengiz nastavlja gradnju Koridora Vc: Pogledajte kako će izgledati dionica Medakovo - Ozimice

Na sjevernom dijelu Koridora Vc trenutno je u izgradnji šest dionica za novih 50,5 kilometara.

Završetak radova na ovom dijelu Koridora Vc planiran je do kraja 2026. godine, tako da bi sjeverni dio Koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Save, bio u potpunosti izgrađen, navedeno je na stranici Autocesta FBiH.

Na dionici Ozimice – Poprikuše predviđena je izgradnja devet mostova ukupne dužine 4.333 metara, a veći i zahtjevniji objekti su projektirani preko korita rijeke Bosne, magistralne ceste i željezničke pruge. Trasa uključuje i izgradnju pet tunela ukupne dužine 5.677 metara.

Dionica Ozimice – Poprikuše finansirat će se iz sredstava osiguranih putem Evropske investicijske banke (EIB), te bespovratnim sredstvima Evropske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Rok za dostavljanje ponuda je 12. juni 2023. godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.