open-navfaktor-logo
search
Uhapšen 34-godišnjak
Pogledajte šta je sarajevska policija pronašla u pretresu na Otesu
Sarajevska policija uhapsila je 34-godišnjeg A. Z. iz Sarajeva zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i nedozvoljenog držanja oružja ili ekeplozivnih materija. 
01.02.2024. u 14:29
get url
text

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a KS, pripadnici Policijske uprave Ilidža jučer su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu pretresli stan koji osumnjičeni koristi u ilidžanskom naselju Otes, te tom prilikom pronašli i oduezeli oko kilogram marihuane, oko 300 grama materija za koju se sumnja da je spid, dvije ručne bombe, pištolj, municiju, digitalnu vagu, te druge predmete od interesa za istragu.

{$galerijaFotografija}

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnoih materija, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, po uputama postupajućeg tužioca, 34-godišnjak će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - naveli su iz Uprave policije MUP-a KS.

20240131_094646_0.jpg
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.