open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane
Pokrenut postupak: Pripadnik Oružanih snaga BiH uhapšen zbog sumnje da je rasturao drogu
Istražni organi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika Oružanih snaga BiH, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
17.06.2022. u 16:35
get url
text

- Zajednički štab OS BiH je danas, 17. juna 2022. godine, zaprimio obavijest Operativnog centra Istočno Sarajevo MUP-a RS, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH lišen slobode zbog navedene sumnje. Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja, a radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj.

Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, ono će, u skladu sa stepenom prekršaja, biti adekvatno sankcionisano. Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OS BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja te narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH.

Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza - navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.