open-navfaktor-logo
search
Akcija Meta II
Policija pretresa 14 lokacija u Kaknju, na meti dileri droge
U nastavku operativne akcije "Meta II" policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati, vrše istovremene pretrese na 14 lokacija na području Kaknja.
21.12.2023. u 08:43
get url
text

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Meta", koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Aktivnosti u okviru akcije "Meta II" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju, saopćio je MUP ZDK.

Operativna akcija "Meta II" predstavlja nastavak operativne akcije "Meta I" i operativnih akcija: "Mreža I"  "Mreža II", "Mreža III" i "Mreža IV" koje su sprovedene tokom proteklih godina i u okviru kojih su izvršeni deseci pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela, počinjenih od osoba koje su bile meta operativnih akcija.

- Više o detaljima i rezultatima akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još u toku - saopćio je MUP ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.