open-navfaktor-logo
search
Slavonski Brod
Policiji bježao po parkingu: Bh. državljanin uhvaćen u krijumčarenju 12 Kineza
Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u krijumčarenju dvanaest Kineza koje je u prtljažniku i putnom prostoru privatnog automobila vozio iz Bosne i Hercegovine do Zagreba.
28.05.2023. u 15:00
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

Policajci su u petak navečer u mjestu Slobodnica kod Slavonskog Broda prilikom kontrole u unutrašnjosti privatnog automobila bosanskohercegovačkih oznaka pronašli troje muškaraca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru, izvijestila je u nedjelju slavonskobrodska policija.

Prilikom zaustavljanja na parkingu, vozač je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhapsili.

Prema podacima policije uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Određen mu je je istražni zatvor, a terete ga za protuzakonit ulazak, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Republiku Hrvatsku bit će proveden postupak u skladu s Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.