open-navfaktor-logo
search
KDZ pregled
Policijski pas traži eksplozivnu napravu: U Gradsku upravu Tuzla upućena dojava o bombi
U Gradskoj upravi Tuzla jutros je dojavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.
18.05.2023. u 09:06
get url
text

- Operativni centar Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona, jutros oko 8.10 sati, obaviješten je od Policijske stanice Centar da je radnik osiguranja zgrade Gradske uprave Tuzla, putem telefona zaprimio dojavu da je u zgradi postavljena bomba - potvrdila je Adnana Sprećić, glasnogovornioca Uprave policije MUP-a TK.

Odmah po zaprimanju prijave, dodaje Sprečić, u zgradu Gradske uprave upućena je patrola policije Policijske stanice Centar, vatrogasci kao i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla te istražitelji Odsjeka za krim tehniku u kontradiverzionu zaštitu (KDZ), istražitelji Odjela krim policije Policijske uprave Tuzla, kao i policijski službenici Jedinice policije za specijalnu podršku sa službenim psom za detekciju minsko-eksplozivnih sredstava.

- U 8.30 sati završena je evakuacija zaposlenika iz zgrade Gradske uprave te je KDZ pregled objekta u toku. O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona - navodi Adnana Sprečić.

U 9.35 sati završen je KDZ pregled te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

- Policijski službenici Odjela kriminalističke policije Tuzla će pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastaviti rad na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela zloupotreba znaka za pomoć i opasnost - zaključila je Sprečić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.