open-navfaktor-logo
search
Presuda
Polio je benzinom i zapalio: Stanivukoviću 30 godina zatvora za svirepo ubistvo supruge
Branislav Stanivuković (44) osuđen je danas na 30 godina zatvora za svirepo ubistvo vanbračne supruge Milice Marinković (33) koja je u julu prošle godine polivena benzinom i zapaljena, a nakon par dana od teških opekotina podlegla u UKC-u RS-a. 
25.10.2021. u 15:34
get url
text

Prvostepenu presudu izreklo je vijeće Okružnog suda Banja Luka.

Na strani optuženog nije nađena nijedna olakšavajuća okolnost. Ovo je jedna od najvećih ikada izrečenih kazni u ovom sudu.

Odbrana je najavila žalbu.

Stanivuković je proglašen krivim za ovaj zločin počinjen 20. jula prošle godine na lokalnom putu u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Prema navodima optužnice, Stanivuković je zlostavljao suprugu od 2010. do 20. jula 2020. godine, tukao je, maltretirao i branio da priča o tome.

Milica je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila da živi s njim u vanbračnoj zajednici.

FOTO: B. Spasenić

U optužnici se navodi da je 20. jula 2020. godine oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci - Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

- On je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt - stajalo je u optužnici.

Sve se dešavalo u prisustvu Milicine kćerke iz prvog braka, koja je pokušavala da ugasi buktinju koja je zahvatila majčino tijelo. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. augusta u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

Stanivuković je ranije osuđivan, a imao je presudu na tri godine za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, te novčanu kaznu za paljevinu kuće Milicinih roditelja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.