open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud RS
Ponovo ukinuta presuda banjalučkom masonu Slobodanu Markoviću
Bio osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović
23.12.2019. u 16:06
get url
text

 


Vrhovni sud RS ponovo je ukinuo presudu kojom je Slobodan Marković osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Biljane Keserović koje se dogodilo prije tri godine u Banjoj Luci.  Kako nam je potvrđeno u ovom sudu, uvažena je žalba odbrane, ukinuta presuda, te postupak vraćen na novo suđenje. 

Njega je u aprilu ove godine u ponovljenom postupku vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo na pet godina  zatvora .  Vrhovni sud RS je u maju 2018. godine prvi put ukinuo presudu Markoviću kojom ga je Okružni sud Banja Luka tada takođe osudio na pet godina zatvora, te predmet vratio na novo suđenje.

 Optužnica ga je teretila da je 5. decembra 2016. u podzemnoj garaži zgrade u ulici Svetozara Markovića u Banjoj Luci pod točak žrtvinog automobila postavio drvenu cjepanicu i tako je onemogućio da se isparkira.

Kada je ona izašla iz vozila, optuženi joj je prišao i udario je po glavi drvenom palicom oblijepljenom najlonom,  a kada je pala, nastavio je da je udara, te joj u jednom trenutku stao nogom za vrat i krpom vezao usta.

Branilac optuženog Miljkan Pucar na ranijim ročištima je tvrdio da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva i da Keserović nije zadobila povrede kakve je tužilaštvo navelo, dok je tužilac Sanja Tadić Stojisavljević podvukla da oni ostaju kod spomenute kvalifikacije djela.  Marković je bivši direktor Agencije za mala i srednja preduzeća iz Banje Luke.

Zanimljivo je da se tokom suđenja u ovom predmetu niko se nije mogao konkretno izjasniti o motivu ovog djela.

Navodno, Marković je bio jedan od vodećih masona u BiH, a u prilog tim tvrdnjama idu i fotografije na kojima se nalazi Marković sa prepoznatljivim masonskim obilježjima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.