open-navfaktor-logo
search
Bećirović
Porazimo političare koji rastjeruju investitore
Političari koji izdašan medijski prostor, koji imaju na raspolaganju, koriste samo kako bi širili poruke zastrašivanja i sukobljavanja, sebe i svoje potomke su uglavnom odavno materijalno zbrinuli na račun građana ove zemlje
24.09.2018. u 19:00
get url
text

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović je u svojoj današnjoj izjavi za javnost poručio:

- Privlačenje stranih investicija je od presudne važnosti za posrnulu bosanskohercegovačku ekonomiju. Međutim, nizom huškačkih izjava kojim se uporno prizivaju različita razdjeljivanja, razgraničenja i razlazi, do kojih svakako neće doći, samo se ostvaruje učinak tjeranja potencijalnih investitora. Upornim pozivanjem pojedinih političara na urušavanje ustavnog poretka, poticanjem na nepoštivanje Ustava i zakona, investitorima se šalje poruka da ovdje ne dolaze, jer društveni poredak i stabilnost ugrožavaju oni kojim je primarni zadatak njihova zaštita. Dovoljno je pogledati jedan dnevnik ili naslovnice novina da, ako ste čovjek koji brine o sigurnosti vlastitog kapitala, ovu zemlju zaobiđete u širokom luku.

Bećirović je dodao i sljedeće:

- Osim neodgovornih političara, kojima su destabilizacija političkih prilika i širenje straha metod čuvanja i osvajanja vlasti, investitore odbijamo i komplikovanim, dugim procedurama za pokretanje posla. Sunovrat tzv. reformske agende i nikad provedena "giljotina" propisa i procedura poslali su potencijalnim investitorima obeshrabrujuće poruke.

Pozitivnim pristupom, otvaranjem prostora za jednostavnije pokretanje poslova i osiguranjem podrške države investitorima, umjesto njihovog rastjerivanja, moći ćemo privući i dijasporu da podrži obnovu naše zemlje. Privlačenjem investitora ne samo da ćemo zadržati mlade, nego možemo one koji su ranije otišli privući da opet dođu u svoju domovinu i ovdje ostvaruju svoje poslovne ideje.

Bećirović je na kraju zaključio:

- Građani Bosne i Hercegovine trebaju izabrati odgovorne političare, koji neće plašiti domaću i inostranu javnost deplasiranim secesionističkim pričama i koji će, umjesto slanja poruka o nestabilnosti Bosne i Hercegovine, raditi da ona bude što jača i prosperitetnija. Političari koji izdašan medijski prostor koji imaju na raspolaganju koriste samo kako bi širili poruke zastrašivanja i sukobljavanja, sebe i svoje potomke su uglavnom odavno materijalno zbrinuli na račun građana ove zemlje. Njima strani investitori nisu potrebni da im bude bolje, ali našoj državi i poštenim građanima jesu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.