open-navfaktor-logo
search
Nezapamćena tragedija
Porodica u Bosanskom Novom isplanirala svoju smrt: Iza sebe ostavili čak sedam oproštajnih pisama...
Tragedija bez presedana dogodila se u selu Dobrljin kod Bosanskog Novog gdje je policija u porodičnoj kući pronašla beživotna tijela dvije žene i muškarca s teškim povredama koji je preminuo na putu do bolnice. Dvostruko ubistvo i samoubistvo bilo je isplanirano do najsitnijih detalja, a porodica je nekoliko dana prije tragedije naručila tri kovčega za sahranu, koji su pronađeni na njihovom imanju.
31.12.2023. u 11:58
get url
text

VEZANI TEKST - Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Bosanskom Novom: Policija pronašla tijela dvije žene i muškarca

Žena Z.Z., njena kćerka Lj.K. i sin Ž.Z. zajednički su odlučili da prekinu svoje živote, tako što je sin ubio majku i sestru, a potom sebi oduzeo život.

Na taj očajnički korak porodica se odlučila jer nisu mogli da se nose sa tugom i bolom nakon tragedije koja je ovu porodicu zadesila u maju kada je od leukemije preminula 34-godišnja kćerka od Lj.K, piše ATV.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez, dok su ostala pisma bila namijenjena njima bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smjernice.

- U pismima su naveli ko će ih i gdje sahraniti... Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane- otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća koje je potrebno odnijeti na grob preminule 34-godišnjakinje, na tačno određen datum. Jedno od pisama namijenili su i njenom momku.

- Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako... Napisali su čak da će neposredno prije tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odjeću... Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli - pojašnjava izvor iz istrage.

Ovaj tragični slučaj šokirao je sve istražioce, jer ni oni najiskuniji ništa slično nisu vidjeli u svojim karijerama... Iznenadili su ih i detalji na koje je ova porodica obraćala pažnju prije tragičnog čina.

- Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata - otkriva izvor iz istrage.

Komšija ove porodice rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

- Policija se raspitivala po komšiluku da li je iko od nas bilo šta vidio i čuo. Zanimalo ih je da li se ova porodica nekome povjerila i da li su komšijama išta pričali o onome što su planirali da učine - rekao je komšija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.