open-navfaktor-logo
search
Porota odlučila
Porodična kompanija Donalda Trumpa proglašena krivom po svim tačkama optužbe za porezne prevare
Porota u New Yorku proglasila je krivim dvije kompanije Trump Organizationa, porodične firme Donalda Trumpa, po više optužbi za porezne prevare i falsifikovanje poslovnih zapisa.
07.12.2022. u 09:57
get url
text

To je povezano sa 15-godišnjom šemom prevare poreskih vlasti tako što su visokim rukovodiocima dodijelili raskošne povlastice i kompenzacije, dok su namjerno prikrivali te beneficije kako bi izbjegli plaćanje poreza.

Trump Corporation i Trump Payroll Corporation proglašeni su krivima po svim tačkama optužbe s kojima su se suočili, piše CNN.

Donald Trump i njegova porodica nisu bili optuženi u ovom slučaju, ali su tužioci više puta spominjali ovog bivšeg predsjednika SAD-a tokom suđenja o njegovoj povezanosti s beneficijama koje su dodijeljene određenim rukovodiocima, uključujući stanove koje finansira kompanija, najam automobila i lične troškove.

Trumpova organizacija mogla bi se suočiti s maksimalnom kaznom od 1,61 milion dolara kada bude i osuđena sredinom januara. Kompanija nije u opasnosti da bude raspuštena jer ne postoji mehanizam prema njujorškom zakonu koji bi raspustio kompaniju. Međutim, osuda za krivično djelo može utjecati na njenu sposobnost da posluje ili dobije kredite ili ugovore.

Advokati Trump Organizationa su najavili žalbu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.