open-navfaktor-logo
search
Osigurati saobraćaj
Poslodavci zabrinuti: Počinju radovi na tunelu Crnaja, hoće li privreda trpjeti kao u slučaju Vranduka?
Radovi na dugonajavljivanoj rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnoj cesti M-17, dionica Konjic – Jablanica trebali bi početi naredne sedmice, zbog čega su reagovali iz Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine.
14.11.2020. u 09:00
get url
text

Smatraju da se prije početka radova mora osigurati neometano odvijanje saobraćaja.

VEZANI TEKST - Šta će biti s obnovom tunela Crnaja: Ceste FBiH zasad rade samo na simulaciji prometa, prijete finansijski penali

- Trebali smo danas imati sastanak sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem i direktorom Javnog preduzeća Ceste FBiH Ljubom Pravdićem. No, zbog njihovih obaveza sastanak je odgođen i vjerovatno će biti održan početkom naredne sedmice, u ponedjeljak ili utorak. Nama je sasvim jasno da je rekonstrukcija tunela Crnaja nužna, ali je neophodno da se prije radova na optimalan način riješi alternativno odvijanje saobraćaja – kaže za Faktor Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Za rješenje ovog problema najprije su zainteresovani privrednici iz Hercegovine, Mostara, Konjica i Jablanice, ali je s obzirom na lokaciju tunela Crnaja u interesu velikog broja firmi iz cijele BiH da ne bude zastoja na ovoj putnoj komunikaciji.

- Vidite, imamo loša iskustva sa kašnjenjem radova na Vranduku, kao i na lokaciji kod Srebrenika. Privrednici su bili ti koji su trpili značajnu ekonomsku štetu, zato u slučaju tunela Crnaja želimo to izbjeći razgovarajući sa Vladom FBiH i Cestama FBiH – ističe Smailbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.