open-navfaktor-logo
search
Otvaranje april ili maj
Potpisan ugovor sa aviokompanijom koja će otvoriti bazu na Aerodromu Sarajevo
Aerodrom Sarajevo je potpisao ugovor za baziranje aviona. Nije otkriveno o kojoj se kompaniji radi, ali ta informacija bi trebala biti poznata narednih dana, dok bi se baza trebala otvoriti u aprilu.
04.03.2023. u 21:53
get url
text

Specijalizirani regionalni avio-portal zamaaero, koji je objavio ovu vijest, navodi da je od Alana Bajića, CEO Aerodroma Sarajevo dobio nekoliko ekskluzivnih vijest koje će objaviti u analizi za deset dana, 14. marta.

- Aerodrom Sarajevo je potpisao ugovor za baziranje aviona! Za sada nećemo objaviti o kojoj se kompaniji radi jer još treba ugovor ratificirati u organima vlasti, te aerodrom mora dobiti dozvolu prijevoznika da se informacija objavi, ali baza se sigurno otvara. Baza bi se trebala otvoriti već u aprilu, ili najkasnije u maju - objavio je regionalni avio-portal zamaaero.

Bazu na sarajevskom aerodromu 2022. godine imao je Wizz Air, ali je ona zatvorena. Nakon toga je aerodrom raspisao novi oglas za kompaniju koja će imati bazu u Sarajevu, odnosno drugim riječima koja će imati avion stacioniran u glavnom gradu BiH odakle će obavljati letove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.