open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Potvrđena optužnica u Sky predmetu protiv "Bosanca" i drugih: Optuženi za krijumčarenje stotina kila marihuane
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju da je u cijelosti potvrđena optužnica u predmetu kodnog naziva "Staza", sa dokazima iz Sky aplikacija.
29.06.2023. u 12:01
get url
text

VEZANI TEKST - "Bosanac" iz Trebinja izručen iz Srbije bh. pravosuđu

- Radi se o predmetu Dragan Pejović, zvani Bosanac, i drugi, kojim je obuhvaćeno 14 optuženih, između ostalog, za organizirani kriminal i neovlašteni promet više stotina kilograma opojne droge marihuana - skunk, uglavnom iz Crne Gore i Srbije na područje BiH i dalje krijumčarenje prema zemljama Evropske unije - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pejović je 5. juna ove godine izručen iz Srbije pravosuđu Bosne i Hercegovine. 

- Ova istraga jedan je od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz Sky i Anom aplikacija, a za navedenim osumnjičenim (sada optuženim, op.a.), koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužilaštvo i agencije za provođenje zakona tragali su više mjeseci, nakon čega je lociran na području Srbije, gdje je lišen slobode - naveli su tada iz Tužilaštva.

Kako je tada saopćeno, ovaj predmet obuhvata veći broj osoba s područja Trebinja i Foče, a osim za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana, bili su osumnjičeni za neovlašten promet oružjem i vojnom opremom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.